niar logo

Ιστορία

NEW newtimelineΗ εταιρία μας δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 από τον διπλωματούχο Μηχανολόγο/Εργοδηγό Αργυριάδη Νικόλαο, και ουσιαστικά είναι η συνέχεια μιας παραδοσιακά οικογενειακής επιχείρησης με ιστορία 100 και πλέον ετών στον κατασκευαστικό τομέα.

Η πλήρης απουσία αυτοματοποίησης και η έλλειψη μηχανημάτων στην βιομηχανία τροφίμων η οποία βρισκόταν σε εμβρυακή μορφή, έδωσε το ερέθισμα στον παθιασμένο μηχανολόγο και οραματιστή Κο Αργυριάδη να προχωρήσει στην έρευνα, τον πειραματισμό και στην συνέχεια στον σχεδιασμό και την κατασκευή μηχανημάτων αρχικά για την πρωτογενή επεξεργασία των ξηρών καρπών και με την  πάροδο των ετών, την αυξανόμενη εμπειρία αλλά και την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση και το ενδιαφέρων των πελατών, σε μηχανήματα και γραμμές για την δευτερογενή επεξεργασία και γενικά στην πλήρη αυτοματοποίηση όλων των επεξεργασιών και στην συσκευασία αυτών.

Βασιζόμενος στην τεχνική του διαύγεια, στην τεχνολογική τελειότητα αλλά και στην μεγάλη εμπειρία, κατάφερε να δημιουργήσει μια εταιρία της οποίας τα προϊόντα κύριο χαρακτηριστικό έχουν την κατασκευαστική ποιότητα, την άψογη λειτουργία και την σίγουρη απόδοση που επιζητά ο κάθε ιδιοκτήτης για να είναι σίγουρος για τα αποτελέσματα και για την ποιότητα των προϊόντων του.

Ο αρχικός τομέας της δραστηριότητάς ηταν η κατασκευή μηχανημάτων επεξεργασίας και συσκευασίας των ξηρών καρπών. Ειδικότερα σε ότι αφορά την επεξεργασία των κελυφωτών φιστικιών (τύπου Αιγίνης), αμυγδάλων-φουντουκιών αλλά και καρυδιών, η εταιρία μας είναι η πλέον εξειδικευμένη και αναγνωρισμένη παγκοσμίως κατασκευαστική επιχείρηση η οποία ήταν και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας νέες σύγχρονες και πρωτότυπες τεχνικές μεθόδους, έχοντας ως γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

Έχοντας πλήθος Ευρεσυτεχνιών κατατατεθημένων στις αρμόδιες αρχές της Ελλάδος αλλά και της αλλοδαπής, και άλλες τόσες στα .. συρτάρια μας, επιβεβαιώνεται ότι οι εμπνευστές σύγχρονων μηχανημάτων τροφίμων είμαστε εμείς! Σε κάθε ξεχωριστό τομέα έχουμε εφεύρει πλήθος νέων και αποδοτικών τεχνικών, μάλιστα είμαστε οι γνήσιοι εμπνευστές της μηχανής διαχωρισμού των κλειστών-ανοικτών φιστικιών και της επεξεργασίας τους, δηλαδή αποφλοίωση – ξήρανση - διαλογή κούφιων / γεμάτων,   διαχωρισμός  κλειστών - ανοικτών, θραύση κλειστών και διαλογή ψίχας-φλοιών, ή άνοιγμα των κλειστών φιστικιών, μίξη με άλας και κιτρικό οξύ, ψήσιμο, συσκευασία. Φυσικά ακριβώς το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

Από το 1978 έχουμε το προνόμιο της να είμαστε οι πρώτοι και οι μοναδικοί που ασχοληθήκαμε με το φιστίκι, τότε ‘Αιγίνης’ και σήμερα κελυφωτό, ενώ στην συνέχεια επεκτείναμε την δραστηριότητά μας στις Ηνωμένες Πολιτειες της Αμερικής, όπου και έχουμε κατοχυρώσει τις μεθόδους μας και έχουμε έντονη παρουσία στα σεμινάρια και τις εκθέσεις που διοργανώνει ο κλάδος αυτός.

Η εταιρία μας προϊόντος του χρόνου, της επιτυχίας της στον κατασκευαστικό τομέα και βλέποντας το πελατολόγιο της να αυξάνει συνεχώς, αποδέχθηκε την πρόκληση-πρόσκληση και επέκτεινε τις κατασκευαστικές δραστηριότητες και σε άλλους σημαντικούς κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων όπως στην παραγωγή προϊόντων ζύμης, του καφέ και των φρούτων. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε εξόχως σημαντική και άκρως πετυχημένη διότι μας εκτόξευσε στην αγορά και πλέον αποτελούμε την πιο πολυκλαδική κατασκευαστική εταιρία τουλάχιστον για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η δραστηριότητά μας αυτή και η συνεχής απευθείας και άμεση επαφή με τους παραγωγούς, τους εμπόρους, τους επεξεργαστές και τις βιομηχανίες δημιούργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την βελτίωση των μηχανημάτων μας, την αύξηση της παραγωγής μας αλλά και την ενθάρρυνση δημιουργίας νέων μονάδων από τους πελάτες μας, ώστε η ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων σήμερα να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, και με την δική μας σημαντική συμβολή.

Την εταιρία μας σήμερα στελεχώνουν τα νέα μέλη της οικογένειας αλλά και πολλά αξιόλογα στελέχη -προσεκτικά επιλεγμένα- σε κάθε σημαντική θέση. Όλα τα στελέχη μας διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση, εμπειρία και πάνω απ' όλα όρεξη για δημιουργία!  Σήμερα κατασκευάζουμε πλήρεις σειρές μηχανημάτων επεξεργασίας, συσκευασίας και παραγωγής όλων των προϊόντων τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, ενώ διαθέτουμε σύγχρονες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις με σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής και εξειδικευμένο και με γνώσεις κατασκευαστικό τεχνικό δυναμικό.

Μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων μονάδων από μηχανήματα της εταιρίας μας λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία και άριστα αποτελέσματα σε όλες τις χώρες παγκοσμίως. Η εταιρία μας συνεργάζεται με απόλυτη επιτυχία με αναγνωρισμένους εισαγωγικούς οίκους του εξωτερικό (agents) οι οποίοι λειτουργούν είτε ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι είτε ως ελεύθεροι μεταπωλητές των μηχανημάτων μας. Στην ελληνική αγορά απαριθμούμε πάνω από 120 ολοκληρωμένα εργαστήρια και σύγχρονα εργοστάσια και πάνω από 250 παραγωγικές μονάδες, ενώ στις ενώ η εξαγωγική μας δραστηριότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και οι κύριες χώρες που εξάγουμε τα μηχανήματά μας είναι: Η.Π.Α – Ην. Βασίλειο - Χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία-Μολδαβία-Γεωργία-Ουζμπεκιστάν-Λιθουανία) - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Βουλγαρία – Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία – Κύπρο – Ρουμανία – Σερβία / Μαυροβούνιο – Βέλγιο – Αίγυπτο –Τουρκία - Λίβανο.

Κάθε μέρα και ένας καινούργιος πελάτης γίνεται συνεργάτης μας και απολαμβάνει την τεχνολογική μας υπεροχή.

τεχνολογία, εμπειρία, σχεδιασμός;
εμείς στην NIAR δικαιούμαστε να μιλάμε
για όλα αυτά γιατί είμαστε πρωτοπόροι
εδώ και 50 χρόνια!